Foto
Foto
Foto

TERUGKEER KIREMKO NACHT VAN WOERDEN GROOT SUCCES

29 oktober 2022


TERUGKEER KIREMKO NACHT VAN WOERDEN GROOT SUCCES.

27 oktober 2022

In de negentiende eeuw waren het de garnizoensoldaten van de Vestingstad Woerden die het Exercitieveld gebruikten om te “exerceren”(oefenen). Dinsdagavond werd het gebruikt als strijdtoneel voor de “Pedaalridders”(m/v) in de 22e Kiremko Nacht van Woerden. Na twee jaar afwezigheid was het publiek in groten getale (de schatting was 10.000 toeschouwers) komen opdagen. Voor mijn gevoel nog meer dan in 2019 omdat ik nu op het podium moest gaan staan om over de hoofden van de toeschouwers heen de crossers aan de overkant te kunnen zien. Gelukkig had mijn collega Laurens van de Klundert zich op het middenterrein geposteerd zodat vrijwel de hele wedstrijd “gecoverd” kon worden. Omdat het onmogelijk is om eerder te beginnen dan zes uur ’s avonds reden de 120(!) junioren en nieuwelingen (een minuut later gestart) samen op het verlichte parkoers. Een uitdaging voor de speakers maar met de hulp van onze collega-juryleden (en de mouwnummers van de junioren) kwamen we er toch uit met nieuweling Michiel Mouris (in de nationale kampioenstrui) en junior Jelte Jochems als winnaars.

 

Na het traditionele intermezzo met de Koppelcross voor jeugdrenners en profs was het de beurt aan de vrouwen voor de GP Blue Print. De Hongaarse Blanka Vas toonde zich de beste vóór wereldkampioene Marianne Vos. Een sterk deelnemersveld stond er bij de mannen aan de start voor de Kiremko Nacht van Woerden. Voor de zesde opeenvolgende keer mocht ik “streekrenner” en Europees kampioen Lars van der Haar als winnaar verwelkomen. Speciale aandacht kreeg ook de huldiging van oud-voorzitter Arjan van der Horst die na negentien jaar afscheid nam van het bestuur. Uit handen van burgemeester Victor Molkenboer ontving hij een meer dan verdiende onderscheiding. Zoals vanouds werd het wedstrijdprogramma afgesloten met de wedstrijd voor amateurs en sportklasse waar de overwinning ging naar Levi van Hoften.

 

Waar veel Woerdenaren zich daarna stortten in het feest-en kermisgedruis aan de vooravond van de Koeiemart werden we uitgenodigd voor een borrel in het “Wielercafé”. En daar aangenaam verrast met een speciale “Snertkroket” in verband met het 650 jarig bestaan van de stad. In Brabant is het gebruikelijk dat we de erwtensoep uit een soepkop eten maar hier was die toch echt in een kroket gestopt. Op een bijzonder tijdstip van thuiskomst voor een wielerwedstrijd (’s nachts rond half twee) moest ik ook hier als hobby-kok/speaker nog aan denken…

Bij de finishlocatie van de Kiremko Nacht van Woerden.

(Foto: Luc Wilms)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid