Foto
Foto
Foto

THOMAS SNEYERS (BEL)

1 april 2000


Als je op 17-jarige leeftijd in de Charm City Cyclocross Cross in Baltimore (USA) al aan de micro mag staan dan is hier sprake van een droomdebuut. De oud-student communicatiewetenschappen uit Meldert (Lummen) was zelf actief op de racefiets tussen zijn achtste en veertiende levensjaar. Thomas Sneyers (1998) komt uit een echt wielergezin met een vader die als begeleider van de Vlaamse wielerschool fungeert. Na het stoppen met de wedstrijdsport mocht hij als vijftienjarige in Deurne meteen zijn eerste wedstrijdverslag via de luidsprekers verzorgen. Ondanks zijn jeugdige leeftijd ontpopte hij zich in korte tijd tot het vaste stemgeluid in de Super Prestige cyclocrossen. Voor de ploeg van Mathieu van der Poel verzorgde Thomas de communicatie, begeleidde de Britse Helen Wyman tijdens de veldritten en was ook vaak speaker in wegwedstrijden. Een druk bezet wielerliefhebber, die daarnaast een vurig supporter van voetbalclub Standard is. In verband met zijn drukke werkzaamheden als teammanager van Crelan-Corendon blijven zijn wielerpresentaties voorlopig eerder beperkt.

“Inmiddels hebben we de jonge Thomas al diverse keren ontmoet tijdens het winterseizoen in diverse functies. Zijn grootste droom is om speaker bij het WK cyclocross te mogen zijn. Hij zal ongetwijfeld niet zo lang als ik (veertig jaar!) hierop moeten wachten.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid