Foto
Foto
Foto

VAN DE JEUGDRONDE VAN BRAKEL NAAR DE RONDE VAN GELDROP.

29 april 2023


VAN DE JEUGDRONDE VAN BRAKEL NAAR DE RONDE VAN GELDROP.

29 april 2023.

Met de organisatie van de Geldropse wielerronde op Koningsdag werd een oude traditie in ere hersteld. In de wijk Zesgehuchten (met een rijke wielerhistorie) bood de organiserende wielervereniging TML Dommelstreek startgelegenheid aan maar liefst zes seniorencategorieën. Door de drukte op de wielerkalender op deze dag stonden er gemiddeld zo’n dertig licentiehouders aan de start. Maar de strijd was er niet minder om! Na vier jaar afwezigheid werd het wedstrijdprogramma geopend met de eerste wedstrijd in het kader van de Nationale Handbike Competitie. Voor deze categorie was een ander parkoers uitgetekend als voor de andere categorieën. Vlak voor haar terugreis naar haar thuisland won de Canadese Annabelle Thomas de gecombineerde wedstrijd voor nieuwelingen-meisjes en junior-vrouwen, de door een val gehavende Rick Versloot toonde zich de beste nieuweling, terwijl drie streekrenners naar een podiumplaats reden bij de junioren met Sven Joosten op de hoogste trede. Wat hem precies twintig jaar geleden niet lukte bij de junioren (werd toen vierde) was dit jaar wel het geval. Addy van Stiphout zegevierde bij de amateurs. Tijdens de “John Vermeulen Fietsen Ronde van Geldrop” heb ik ook nog even de tijd genomen om “supervrijwilliger” Toon Nooijen te feliciteren met zijn Koninklijke onderscheiding die hij een dag eerder kreeg uitgereikt.
Vorige week zaterdag stond ik aan de micro in de voor mij verste uithoek van mijn wielerdistrict in de jeugdronde van Brakel. Een wielerronde die jammer genoeg ontsierd werd door de regenval. Ik kom altijd graag naar de wielervrienden van WTC Maas-Waal. Door de herindeling van de KNWU-regio’s komt deze Gelderse wielerronde buiten onze regio te liggen en betekent dat ook dat er in de komende jaren een collega-speaker aan de micro staat.
Een nieuwe uitdaging (na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd) wordt morgen de presentatie van de eerste UCI World Series Gravel Fondo in Limburg. We komen daardoor weer terecht op een vertrouwde stek: de start-en finishlocatie bij het Shimano Experience Center in Valkenburg. Ik heb aangeboden om morgen enkele kilometers verderop het commentaar te verzorgen waar de duizend deelnemers beginnen aan de ruim 33 kilometer lange omlopen. Bij het doorpluizen van de deelnemerslijsten kom ik vooral veel namen tegen die ik ken uit het veldrijden.
(Op de foto van Ellen Onvlee-Satters tijdens de prijsuitreiking van de jeugdronde van Brakel). 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid