Foto
Foto
Foto

WERNER VERSCHAEVE (BEL)

1 april 2000


De Vlaamse wielerspeaker Werner Verschaeve (76) is een bekende verschijning in de Vlaamse wielerwedstrijden. De in Jabbeke woonachtige wielerman in hart en nieren becommentarieerde in 1960 zijn eerste demarrage. De man die in het dagelijkse leven werkzaam is als financieel adviseur staat bekend om zijn onophoudelijke woordenstroom. Ook zijn mix van internationale talen is opmerkelijk omdat hij deze talen meestal niet spreekt. In het verleden ontving hij zelfs een speciale prijs hiervoor van Nederlandse journalisten. “D’n Werner” zoals hij door zijn vele fans wordt genoemd heeft in het begin van deze eeuw ook landelijke bekendheid genoten door zijn optredens in “Man bijt hond.” Ondanks zijn respectabele leeftijd is hij nog steeds te horen tijdens ploegenvoorstellingen en wielerkoersen bij onze zuiderburen.

“Als regelmatig kijker van de internationale veldritten via Sporza probeer ik ook te achterhalen wie er van mijn Vlaamse collega’s het verslag via de geluidsinstallatie verzorgt. Bij de Duinencross in Koksijde hoorde ik een stem op de achtergrond die constant te horen was. Belgische wielervrienden maakten mij erop attent dat dit het stemgeluid van Werner Verschaeve geweest zou kunnen zijn.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid