Foto
Foto
Foto

WILLY DE CLERCQ (BEL)

1 april 2000


Wielerliefhebber Willy De Clercq uit Bornem mocht als tienjarig jongetje voor het eerst door de microfoon praten tijdens een wielerkoers voor de deur van zijn ouderlijk café. Dat debuut in de wagen met de rode vlag betekende het begin van een lange carrière als wielerspeaker. Meer dan vijftig jaar staat hij nu aan de micro in wegwedstrijden en veldritten. Vooral in deze laatste discipline is het kenmerkende stemgeluid van Willy (1956) te horen. Met daarbij de grote internationale cyclocrossen in eigen land maar ook in het Nederlandse Hulst. Ook in de Grote Scheldeprijs, de Beneladies Tour  en de Baloise Belgium Tour was de gemeenteambtenaar te horen.

“Met de meeste buitenlandse collega’s heb ik via Facebook contact kunnen leggen. Toen ik een artikel over Willy las in de Belgische kranten heb ik contact gezocht met mijn leeftijdgenoot. Ook hierdoor konden we onze gezamenlijke wielerpassie met elkaar delen.  Na de ontmoeting na afloop van de Super Prestigeveldrit in Zonhoven volgde de ontmoeting bij de Herdenkingsprijs Jempi Monseré in Retie”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid