Foto
Foto
Foto

WIM HENDRIKS

1 april 2000


De Zeeuwse speaker met de geruite pet was in de jaren zestig, zeventig en tachtig een bekende verschijning in de Brabantse en Zeeuwse wielerwereld. Wim Hendriks begon in de jaren zestig uit liefhebberij de koersen op de Zeeuwse eilanden van commentaar te voorzien. In 1969 verhuisde hij van Middelburg naar Hulst om voor BN-De Stem te gaan werken. Door deze baan en de bekende reclamewagen was hij in staat zijn werk en hobby beter te combineren. In die tijd bekende coureurs als Jan Raas en Cees Priem behoorden tot zijn huisvrienden. Hoogtepunt in zijn loopbaan was het verslaan van de Profronde van Nederland. Na een slopende ziekte overleed Wim Hendriks in 1982.

”Ik heb persoonlijk Wim Hendriks nooit gekend maar in mijn fotoarchief heb ik een foto waarin hij na afloop van de Omloop van de Baronie Piet van Katwijk aan de micro heeft. Vanaf 1983 wordt jaarlijks de Wim Hendriks Trofee georganiseerd ter herinnering aan deze geliefde speaker.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid