Foto
Foto
Foto

ZONDER COMMENTAAR.

31 juli 2020


ZONDER COMMENTAAR.

Op deze tropische laatste dag uit mijn arbeidzame (onderwijs) leven heb ik vanmiddag niet alleen genoten van het zomerse weer maar ook van de live-beelden van de Vuelta a Burgos. Zonder commentaar! Omdat Ziggo Sport op hun open kanaal de voorkeur gaf aan de training van de Formule 1 heb ik de etappe van vandaag via de livestream op de website van de organisatie bekeken. Dan hoor je alleen het zoeven van de wielen, de gesprekken tussen de koplopers, het zachte motorgeronk van de TV-motor en het ratelende geluid van de helikopter. Af en toe had ik de neiging om zelf het commentaar bij de beelden te leveren. Gelukkig heb ik dat niet gedaan om mijn buurtgenoten (via de openstaande balkondeuren) deze overlast te besparen. Het is ook een andere tak van sport zoals ik ooit eens met Tv-commentator José Been besproken heb. Een wielerspeaker was tot dusver toch meer iemand die het publiek moest enthousiasmeren en informeren in de tijd dat er nog publiek bij de wedstrijden aanwezig mocht zijn. De serene rust van de beelden van vanmiddag stonden in schril contrast met de ploegenpresentatie die vanmorgen te zien was. In een onophoudelijke woordenstroom stelde de Spaanse topspeaker Juan Mari Guajardo alle deelnemers voor. Met al hun uitslagen! Voor het beperkte aantal toeschouwers was het wel ideaal dat de renners hun hand op moesten steken toen ze genoemd werden. Met mondmaskers, bril en petje waren ze anders moeilijk te herkennen. Ook dat hoort bij het “nieuwe wielrennen.” Morgen herleeft met de Strade Bianche (het wordt stofhappen in Toscane) ook nog een beetje het “oude” wielrennen.

(De foto’s laten zien dat ook wij als wielerspeakers regelmatig voor ons commentaar gebruik maken van de live-beelden van TV)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid